Lista lijekova

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva usvaja odluku o listi lijekova.

Ortopedska pomagala

Osigurana lica ZZO ZDK imaju pravo na ortopedska pomagala i endoproteze utvrđene u Listi pomagala.

Odluke - Pravilnici

Svi pravilnici i odluke vezani za rad Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK!

Potrebni obrasci

Svi potrebni obrasci vezani za Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Sample image

Delegacija MMF posjetila ZZO ZDK – Danas je Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona posjetila  delegacija tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda na čelu sa g. Suzanne Flyn. Sa  direktoricom Zavoda  razgovarano je o Izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za prošlu godinu, te o pitanjima neizmirenih obaveza prema Zavodu zdrvstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

“Naši najveći dužnici  su Rudnici mrkog uglja Zenica, Breza i Kakanj, zatim Željezara Zenica, Željeznice FBiH, Metalno i Krivaja Mebl- kazala je direktorica“.

Kao pozitivan primjer i najveći pomak u  izmirenja dugovanja naveden je Rudnik mrkog uglja Kakanj, koji osim tekućih, izmiruje obaveze iz ranijih godina.

Sastanak predstavnika tehičke misije MMF s menadžmentom Zavoda  održan je u okviru posjete tehničke misije Zeničko-dobojskom kantonu, koji je odabran kao primjer za realizaciju projekta tehničke podrške i smjernica vezanih za neizmirene obaveze.

Preuzeto Zenicablog.com

 

Ko je na stranici

We have 18 guests and no members online

Svi osiguranici koji su osigurani preko Zavoda zdravstvenog osiguanja, mogu ovjeriti svoje knjižice u svim poslovnicama u Zeničko-dobojskom kantonu svakim radnim danom ( Ponedjeljak - Petak ) od 7:00 h - 16:00 h. Ostale informacije o uslugama zdravstvenog osiguranja mogu dobiti od 07:00 h - 15:00 h svakim radnim danom ili na telefon 032 466 250 ili na email kzzo.ze@zzozedo.ba.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja