Lista lijekova

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva usvaja odluku o listi lijekova.

Ortopedska pomagala

Osigurana lica ZZO ZDK imaju pravo na ortopedska pomagala i endoproteze utvrđene u Listi pomagala.

Odluke - Pravilnici

Svi pravilnici i odluke vezani za rad Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK!

Potrebni obrasci

Svi potrebni obrasci vezani za Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Sample image

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona posjetila je delegacija italijanske regije Pijemonte i razgovarali su sa direktoricom i pomoćnicom direktorice za zdravstvenu zaštitu Indirom dr. Mundžić, te pomoćnikom direktora Knatonalne bolnice Zenica Kasimom Spahićem.

Razgovarano je o unapređenju zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu:

Posebna pažnja posvećena je projekatima skrininga i to  malignoma dojke mamografskim pregledom, karcionoma grlića materice i kolorektalnog karcinoma,  a pomoć italijanskih stručnjaka bila bi edukacija i stručno usavršavanje zdravstvenih radnika, koji bi direktno bili uključeni u realizaciju navedenih projekata skrininga. Drugi projekt bio bi organizacija onkološke mreže u Zenici- kazala je direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.  

Obzirom da je već ranije potpisan protokol o saradnju između regije Pijemont i Zeničko-dobojskog kantona, nastavak saradnje od posebnog značaja će biti za unapređenje zdravstvene zaštite osiguranim licima Zeničko-dobojskog kantona. 

Pijemont u ZZO

 

Ko je na stranici

We have 24 guests and no members online

Svi osiguranici koji su osigurani preko Zavoda zdravstvenog osiguanja, mogu ovjeriti svoje knjižice u svim poslovnicama u Zeničko-dobojskom kantonu svakim radnim danom ( Ponedjeljak - Petak ) od 7:00 h - 16:00 h. Ostale informacije o uslugama zdravstvenog osiguranja mogu dobiti od 07:00 h - 15:00 h svakim radnim danom ili na telefon 032 466 250 ili na email kzzo.ze@zzozedo.ba.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja