Lista lijekova

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva usvaja odluku o listi lijekova.

Ortopedska pomagala

Osigurana lica ZZO ZDK imaju pravo na ortopedska pomagala i endoproteze utvrđene u Listi pomagala.

Odluke - Pravilnici

Svi pravilnici i odluke vezani za rad Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK!

Potrebni obrasci

Svi potrebni obrasci vezani za Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

 

„Glavni razlog uvođenja markica jeste slaba naplata participacije i benefiti koji očekuju osigurana lica uvođenjem ovih markica. Cjelokupno radno aktivno stanovništvo je prema važećoj odluci dužno plačati participaciju prilikom korištenja zdravstvene zaštite.Ukoliko kupimo markicu koja vrijedi godinu dana, tokom te godine bićemo oslobođeni plaćanja participacije“, pojasnila je direktorica ZZO ZDK

Istakla je mnoštvo pogodnosti za vlasnike markice, koji će, prilikom korištenja zdravstvene zaštite, uštediti znatna finansijska sredstva.

Najveću korist će imati radno aktivno stanovništvo, ali i penzioneri, djeca i RVI, koji će kupovinom markice u narednih 12 mjeseci biti oslobođeni plaćanja 1 KM po receptu za lijekove sa Esencijalne liste.

Naglašeno je da se premije odnose isključivo na zdravstvene usluge za koje se do sada naplaćivala participacija, te 1 KM za recept za lijekove sa Esencijalne liste.

„Prilikom uvođenja markica, slijedili smo iskustva drugih kantona (TK i UNSK) i na osnovu njihovih iskustava odlučili smo se za uvođenje markica i u ZDK. Ideju promovišemo putujući po gradovima ZDK i putem medija, tako da postoji veliki interes osiguranih lica za kupovinu markica. Kupac može biti fizičko lice, poslodavac ili sindikat“, zaključila direktorica.

Dr. Alen Omanović – v.d. direktora JU Dom zdravlja Visoko smatra da je značaj kupovine markica već prepoznat i na području naše općine.

Istakao je podatak da sve veći broj radno sposobnih stanovnika kupuje markicu i da je to u ovom trenutku top tema u ZDK kada je zdravstvo u pitanju, uz nadu da će veliki broj firmi kupiti markice za svoje radnike.

Iznos premije – markice je 20 KM po osobi, vrijedi godinu dana, a krajnji rok za uplatu je 31. mart ove godine.

visoko.co.ba

Ko je na stranici

We have 35 guests and no members online

Svi osiguranici koji su osigurani preko Zavoda zdravstvenog osiguanja, mogu ovjeriti svoje knjižice u svim poslovnicama u Zeničko-dobojskom kantonu svakim radnim danom ( Ponedjeljak - Petak ) od 7:00 h - 16:00 h. Ostale informacije o uslugama zdravstvenog osiguranja mogu dobiti od 07:00 h - 15:00 h svakim radnim danom ili na telefon 032 466 250 ili na email kzzo.ze@zzozedo.ba.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja